Väliaikatietoja talotekniikasta

 

Uusi antenniverkko otetaan käyttöön taloittain. Talon 1 antenniverkko saadaan toimimaan vasta sen jälkeen, kun saamme vaihdettua vanhan pääkeskuksen uuteen. Pääkeskuksen vaihto tapahtuu luultavasti viikolla 6 tai 7, tämän jälkeen menee vielä hetki ennen kuin antenniverkko saadaan toimimaan.

Asuntoihin on remontin yhteydessä asennettu huoneiston ryhmäkeskukseen 1x CAT 6 (verkkokaapeli) ja 1×4 SML (valokuitu), kaapeleiden toiset päät päätetään talojakamoon. Uudet kaapeloinnit mahdollistavat nopeat internetyhteydet. Taloihin ei tällä hetkellä tietääkseni tule valokuituyhteyttä, mutta sähkösuunnittelija selvittää tilannetta. Uusia sopimuksia ei tällä hetkellä tarvitse kenenkään sopia tai muutoinkaan hankkia uusia laitteita.

Kaapeleiden käyttötarkoitus selviää tarkemmin https://www.viestintavirasto.fi/attachments/maaraykset/M65B2016.pdf , mutta lyhykäisyydessään: ”Asuinkiinteistön tietoliikenneverkko on osa kiinteistön perusvarustusta. Palveluiden nopea kehitys lisää tarvetta ajanmukaisille sisäverkoille, jotka mahdollistavat nopeat laajakaistayhteydet ja häiriöttömät televisiopalvelut. Nykyaikainen tietoliikenneverkko nostaa myös asunnon arvoa. Vanhoissa kiinteistöissä on vielä paljon perinteisiä puhelinsisäjohtoverkkoja, jotka ovat nykyisten ja tulevien viestintäpalvelujen kannalta riittämättömiä. Siksi ne tulee uudistaa ennemmin tai myöhemmin.

Lainaus:https://www.viestintavirasto.fi/attachments/Muistilista asuinkiinteiston tietoliikenneverkon_uudistamiseen 2014.pdf

Teksti: Sami Kuisma, Hämeen Sähköasennus Oy

Lämmityksestä:
Lattialämpö saadaan päälle osassa asuntoja helmikuun aikana ( A-, B- ja C-portaissa ). Lämmönsiirrin saadaan työmaalle 26.01. asennustyöt tehdään heti sen jälkeen. Lämpöä laitetaan sen mukaan kun kylpyhuoneet valmistuvat ja riittävät kuivumisajat on lattioissa saavutettu.
Homeen vaaraa ei ole koska ilmanvaihto on päällä ja kuivattaa kylpyhuoneet, pelkkä lämpö ei siihen riitä.
Teksti: Pasi Kivimäki, LVI-Kiviaho Oy